VäriWood

De basis van VäriWood is Noord-Europees naaldhout van een goede zaagvallende kwaliteit. Dit naaldhout wordt verduurzaamd door middel van een ultrapro primer en een beproefd Scandinavisch verfysteem. Door het geavanceerde productieproces is VäriWood een zeer duurzaam product met 15 jaar garantie.

 • PEFC gecertificeerd

  Duurzaam in de keten en op de gevel

 • Echt 15 jaar garantie

  100% productgarantie, 15 jaar lang

Hout verduurzamen

Productie

Uit PEFC gecertificeerde bossen wordt het naaldhout aangevoerd naar de fabriek in Vajaaskoski, Finland. In deze fabriek wordt het hout teruggedroogd naar circa 16% KD (Kiln Dried). Hierdoor is het hout geschikt om als gevelbekleding te gebruiken en heeft het minder last van krimpen en zwellen.

Na het drogen worden de ruwe planken geschaafd in een gewenst profiel, verduurzaamd met de ultrapro primer en vervolgens afgewerkt in de gewenste RAL kleur(en). Daarna is de gevelbekleding klaar voor transport naar Nederland om jouw project te kunnen realiseren!

Compaan woningen - duurzame houtengeveldelen

Onderhoudsvriendelijk

VäriWood wordt in de basis met 1 laag ultrapro primer geheel rondom gecoat. Deze laag is nodig voor het verduurzamen van de houten delen en dient tevens als primer voor de verflagen.

Doordat de houten delen 2 keer rondom en 2 keer extra op de zichtzijde in de gewenste kleur worden gecoat geeft VäriWood maar liefst 15 jaar garantie. Dit betekent dat binnen deze 15 jaar geen grootschalig onderhoud nodig is voor de gevel. Los van het schoonmaken en periodiek controleren van beschadigen etc.

Belangrijk aspect van een onderhoudsarme gevelbekleding is de montage. De juiste montage zorgt voor een optimaal rendement van de houten gevelbekleding. Het is dan ook van belang om in de opstartfase goed de verwerkingsadviezen te lezen en respecteren. 

Bewerkingen

verschillende afwerkingsmogelijkheden

Houtprofielen

standaard leverbaar

details VäriWood - duurzame gevelbekleding

Specificaties

 • Natuurbewust geproduceerd hout, 100% PEFC-gecertificeerd
 • Fijne nerfstructuur
 • 15 jaar productgarantie
 • Brandklasse D-s2, d0 of met een gecertificeerde brandvertrager B-s1, d0
 • PEFC-gecertificeerd hout
 • CE-markering

Inspiratie voor het volgende grote idee