DumoWood

In de Noord-Europese bossen waar in heldere, koude winternachten het noorderlicht is te zien, groeit het prachtige naaldhout waar DumoWood van wordt gemaakt.

DumoWood wordt volgens een uitgekiend proces - thermische modificatie - zo bewerkt dat het hout zeer stabiel wordt. Dit milieuvriendelijke proces verduurzaamd het naaldhout tot duurzaamheidklasse I/II. Hierdoor is het beter bestand tegen houtrot, schimmels én heeft het hout tevens een langere levensduur.

Het resultaat is een goed en betaalbaar eindproduct, die uitermate goed presteert op de gevel in het Nederlandse klimaat. Zeker wanneer er voor het dekkend verfsysteem wordt gekozen. De speciaal ontwikkelde coating wordt zeer efficiënt na het thermische proces aangebracht door professionals. Er wordt dan ook vol vertrouwen vijftien jaar garantie gegeven op het eindproduct.

 • PEFC gecertificeerd

  Duurzaam in de keten en op de gevel

 • Echt 15 jaar garantie

  100% productgarantie, 15 jaar lang

Noord-Europees naaldhout

Thermische modificatie

Door thermische modificatie (verhitting en afkoelingsproces) verandert de celstructuur van het naaldhout waardoor de isolatiekenmerken sterk worden verbeterd en het hout een mooie diep bruine kleur krijgt. Deze diep bruine kleur zal, wanneer DumoWood onbehandeld op de gevel wordt verwerkt, op natuurlijke wijze vergrijzen naar mate het blootgesteld wordt aan UV-straling. 

Vanuit esthetisch oogpunt is de kleur 'Old Wood Clay' ontwikkelt. Dit semi transparante verfsysteem bootst de natuurlijk vergrijsde kleur van DumoWood na. Wanneer de houten delen met 'Old Wood Clay' worden bewerkt, zal de gehele gevel zijn natuurlijke houten uitstraling behouden. 

Duurzame afwerking

BioStain finish

exclusief biobased verfsysteem

DumoWood specificaties

Specificaties DumoWood

 • Thermisch gemodificeerd naaldhout
 • 100% natuurbewust geproduceerd hout
 • Geborstelde en rustieke nerfstructuur
 • Duurzaamheidsklasse I/II
 • Brandklasse D-s2
 • Optioneel: gecertificeerde brandvertrager B-s1, d0
 • PEFC keurmerk
 • foutvrij
 • CE markering

Houtprofielen

DumoWood Specials

DumoWood Specials is dé exclusieve lijn houten gevelbekleding van DumoWood. Met vier karakteristieke producten maken we de keuze er niet makkelijker op!

DumoWood Highline - Radiata pine - houten gevelbekledig

DumoWood Highline

DumoWood Highline behoort met zijn opvallende karakter tot de nieuwe lijn gevelbekleding binnen DumoWood. Met zijn in het oog springende karakter een bijzondere toevoeging aan de collectie.

De basis van Highline is Radiata Pine, een ecologisch verantwoorde naaldhout soort met duurzaamheidsklasse I-II. 

Ontdek DumoWood Highline

DumoWoo X-line - essenhout

DumoWood X-line

Zijn chocoladebuine kleur en prachtig zichtbare houtnerf doet je twee keer knipperen. DumoWood X-line is één van de meest sprekende houten gevelbekleding in het assortiment.

Natuurlijk en verfijnd essenhout, welke middels thermische modificatie duurzaamheidsklasse I-II heeft.

Ontdek DumoWood X-line

DumoWood Skyline - houten gevelbekleding

DumoWood Skyline

DumoWood Skyline is met zijn opvallend unieke triple rhombus profiel een ware blikvanger.

Met een basis van thermisch gemodificeerd naaldhout; een duurzame houten gevelbekleding met mooie doorlopende zichtlijnen en perfect afwateringsprofiel.

Ontdek DumoWood Skyline

DumoWood Ignite - gebrand hout

DumoWood Ignite

Deze realistische verkoolde houten gevelbekleding is geïnspireerd op de traditioneel Japanse techniek 'Shou Sugi Ban'. Het 'gebrande' oppervlak is een eye-catcher.

Tot in de kern thermisch gemodificeerd naaldhout is de basis, waarmee de vochtbestendigheid maximaal is. 

Ontdek DumoWood Ignite

Ben je benieuwd of DumoWood perfect aansluit op jouw project? Ontmoet ons deskundig team, zij adviseren je graag!

Neem contact met ons op