BioStain verfsysteem

Biobased bouwen staat sterk in de belangstelling in Nederland. Bewust bouwen met natuurlijke grondstoffen die oneindig aanwezig kunnen zijn, nagroeibaar zijn en die het milieu minder belasten. Voor projecten die aan de eisen van biobased bouwen moeten voldoen, gelden er speciale eisen. 

Om aan de eisen van biobased bouwen te voldoen heeft InterFaca samen met zijn verfprocent een syteem ontwikkeld; BioStain Color en BioStain Weathererd. 

  • ECO 1 label

    conform MINERGIE-ECO

  • Watergedragen verfsysteem

    100% biobased

BioStain Color - biobased verfsysteem

BioStain Color

BioStain Color is onze biobased, watergedragen beits met een zeer diepe indringing en inkleuring van het hout. De beits heeft minimale filmvorming, trekt diep in het hout en is makkelijk aan te brengen. Hierdoor heb je een zeer fraai natuurmat uiterlijk van de houten geveldelen met een verfsysteem dat absoluut niet bladdert of scheurt.

Een bijkomend voordeel van de minimale filmvorming is dat de nerven goed zichtbaar blijven en het hout zijn natuurlijke karakter behoudt. 

DumoWood

biostain color finish

BioStain weathered - biobased verfstysteem

BioStain Weathered

BioStain Weathered is onze biobased, watergedragen voorvergrijzer op basis van herwinbare grondstoffen, zoals olie en waxen. Door de olie en wax stoot het behandelde hout meer water af. De voorvergrijzer zorgt er tevens voor dat het snelle natuurlijke verweringsproces van hout vertraagt. 

Het speciale pigment in BioStain Weathered zorgt voor een egale en regelmatige natuurlijke doorvergrijzing van het oppervlak van de houten geveldelen.

Biobased verfsysteem

Zowel BioStain Color als BioStain Weathered bevatten een 100% biobased bindmiddel en er worden veel biobased additieven toegevoegd. BioStain is watergedragen en bevat minder dan 1% VOS (vluchtige organische stoffen), wat uniek is in de industrie! Hierdoor is het verfsysteem minimaal 70-80% biobased. Dat is uitzonderlijk hoog is voor industrieproducten. Ze voldoen hiermee aan de hoogst haalbare eisen voor biobased producten, ECO 1 label, conform MINERGIE-ECO. Dit is dé standaard voor gezond- en ecologisch bouwen in bijvoorbeeld Zwitserland.

Kom je er niet helemaal uit? Ontmoet ons deskundig team, zij adviseren je graag!

Neem contact met ons op